Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popis produkdů k doplnění organismu

               carb_blocker_opis_pl_pop_rcamhui_pfze4ru.jpg.268x268_q85_crop-1-.jpg

Blokátor karbohydrátů

Obyvatelé v určitých oblastech Číny mají štěstí na výjimečně pevné zdraví a štíhlou postavu. Běžnou součástí jejich jídelníčku je bílá fazole, která obsahuje phaseolamin zvaný též blokátor tuků. Tuto informaci jsme využili a vytvořili tak produkt, který pomáhá zvládnout nechtěné kilogramy navíc.

Popis :

Phaseolamin, výtažek z bílé fazole a hlavní složka Blokátoru karbohydrátů, je přírodní látka, která brání vstřebávání karbohydrátů. Ačkoli jsou karbohydráty neboli sacharidy nezbytnou součástí každodenní stravy, jejich nadměrný příjem může vést k obezitě.

Phaseolamin pomáhá zdravému váhovému úbytku tím, že zastavuje typický zažívací proces přeměny karbohydrátů na jednoduché monosacharidy, které se pak snadno transformují do tukové tkáně a negativně ovlivňují tělo. Phaseolamin jednoduše způsobuje, že přebytky cukrů se v těle nehromadí v podobě tukové tkáně.

Výtažek z bílé fazole také brání tvorbě enzymu alfa - amylázy, který tím pádem nemůže vstoupit do trávícího procesu. Tento enzym má na starosti štěpení škrobů a umožňuje jejich vstřebávání zažívacím traktem. Protože výtažek z bílé fazole fungování alfa - amylázy blokuje, prochází část zkonzumovaných škrobů zažívacím systémem nestrávená a pak jsou z těla vyloučeny nezpracované. Tímto způsobem lze denní kalorický příjem snížit až o třetinu.

Aktivní složky :

Blokátor karbohydrátů má tři hlavní složky, které jsou zodpovědné za jeho účinnost : phaseolamin , bezvodný kofein a kyselinu L- askorbovou. Phaseolamin je aktivní látka z výtažku z bílé fazole. Je vhodná pro kohokoli, kdo chce efektivně a bezpečně dosáhnout zdravé váhy a štíhlé postavy.

Bezvodý kofein, kterému se také říká laboratorní kofein, je kofein v dehydratované formě. Tělo jej v této podobě vstřebává rychleji než kofein obsažený v kávě. Stimuluje centrální nervový systém tím, že zrychluje komunikaci mezi mozkem a svaly, rozšiřuje cévy v mozku a celkově vzpruží. Omezuje ospalost a únavu. Jeho nekalorické stimulancium funguje rychle a účinně, proto se používá v přípravcích na hubnutí, energických nápojích a v kosmetice.

Kyselina L- askorbová ( vitamín C) , organická sloučenina ze skupiny vitamínů a derivát glukozy, hraje klíčovou roli v metabolických procesech. Především je zodpovědná za tvorbu kolagenu a dalších důležitých proteinů v těle a za správné fungování imunitního systému.

Působení :

Přísady obsažené v tomto přípravku : - oddalují vstřebávání strávení sacharidů ( karbohydrátů), čímž pomáhají udržet správnou váhu.

- omezují tvorbu tukové tkáně, aniž by došlo ke ztrátě svaloviny.

- snižují glykemický index potravin s obsahem škrobu a tím zpomalují vstřebávání škrobu.

- pomáhají udržet rovnovážný stav cukru v krvi, čímž zlepšují funkci srdce a celkový fyzický stav. Vyšší hladina cukru v krvi navíc vyvolává intenzivnější produkci inzulínu, který pak dále podporuje tvorbu tukové tkáně z nadbytečných kalorií.

Důležité :

Výtažek z bílé fazole se aktivuje pouze tehdy, pokud do zažívacího traktu vstoupí současně se zkonzumovanými karbohydráty. Nejlepších výsledku dosáhnete, když tento přípravek doplníte pravidelným cvičením a dostatečným přísunem vody. Přípravek nedoporučujeme užívat těhotným ženám a kojícím matkám, dětem a osobám trpícím hypoglykémií s nízkou hladinou cukru v krvi.

Dávkování :

Jedna kapsle dvakrát denně 15 minut před jídlem. Doporučujeme užívat ráno a večer.

cordyceps_opis_pl_pop_fm069jq_0aauklm.jpg.268x268_q85_crop-1---2-.jpg

                       Kordyceps

Čínská medicína zná velmi dobře vlastnosti Kordycepsu, tzv. ,, zázračné houby'' , již od starověku. Nejmodernější vědecký výzkum potvrzuje, že Cordyceps sinensis skutečně podporuje obranyschopnost, tělesné funkce a celkové blaho organismu

Popis

Cordyceps sinensis či spíše Ophiocordyceps sinensis - protože toto jméno nese tento druh od roku 2007- je také znám jako housenice čínská nebo jednoduše Kordyceps. Během teplých měsíců roste jako jakákoli jiná houba, ale v zimě si vybírá jako hostitele larvy určitého druhu můr. Aby kordyceps přežil, hostitelský hmyz nejprve zabije a pak mumifikuje a živí se jím. Kordyceps se přirozeně vyskytuje v Tibetu a Nepálu ve výškách mezi třemi až pěti ticíci matry nad mořem.

Kordyceps zhruba před 20 lety oběvili himalájští pastevci a on si rychle našel cestu do čínské rostlinné medicíny, především jako přípravek proti stárnutí, který dodává energii, předchází demenci a zlepšuje fyzický stav. Díky své vzácnosti a ,, zázračným'' vlasnostem se cena kordycepsu vyšplhala velice vysoko. Ve starově Číně si jejmohli dovolit pouze členové císařského dvora a aristokratéké .

Dnes se tato ,, zázračná '' houba pěstuje v bioreaktorech. Roční produkce čítá na miliony tun, proto může z jeho výjimečných vlasností mít prospěch každý.

Tiens tento pozoruhodný produkt vyrábí s využitím vysoce pokročilých biotechnologií, které uchovávají přirozený obsah přípravku.

Hlavní složky

Hlavními složkami Kordycepsu jsou kordycepin a adenosin- aktivní sloučeniny , jejichž přítomnost v této houbě určuje kvalitu kultivace. Mohou hrát roli v širokém spektru biologických procesů, například v mezibuněčném transportu energie. Dalšími aktivními složkami jsou polysacharidy, D- mannitol ( kordycepsová kyselina) a vitamíny A, B, C, E, 16 aminokyselin, superoxid dismutáza ( SOD) a také zinek, selen, hořčík, železo a draslík 

Působení

Kordyceps:

- podporuje celkovou odolnost těla,

- zlepšuje chuť k jídlu, prospívá během období rekonvalescence, 

- dodává energii, zvyšuje vytrvalost, omezuje pocit únavy a tím zlepšuje sportovní výsledky

- vykazuje antivirové i antibakteriální vlastnosti, například proti známému stafylokovi -staphylococcus aureus.

ekstrakt_z_chinskich_daktyli_opis_pl_pop_xqugrbq_p2vtxgd.jpg.268x268_q85_crop-1-.jpg

                      Datlový sirup

Podle čínské medicíny prodlužuje konzumace byť jen pár datlí jujuba denně život. Jejich pozitivní efekt na lidské zdraví byl odhalen již v dávných dobách a moderní věda to jen potvrzuje. Jsou důkazy, že čínské datle jako potravinový doplněk jsou vhodné pro osoby každého věku.

Popis :

Ziziphus jujuba ( jujuba, čínská datle) je původem z Číny a patří do první skupiny funkčních potravin, potravin, které kromě výživné hodnoty mají navíc pozitivní vliv na zdraví a celkovou náladu. Číňané si z těchto datlí již před třemi tisíci lety vyráběli fermentací víno. To bylo považováno za blahodárný nápoj a podávalo se při společenských událostech.

Na jujubu se zaměřila i medicína. Dnes je jujuba součástí mnoha potravinových doplňků. Tiens datlový sirup obsahuje výtažek z čínských datlí z oblasti Chang- čou v provincii Che -pej ve východní Číně. Díky patentovaným technologiím používaným při jejich zpracování jsou bioaktivní složky tohoto ovoce plně zachovány.

Složky :

Přípravek Tiens Datlový sirup je výtažek z těch nejkvalitnějších plodů jujuby, varieta golden Silk. Čínské datle, jak se jim říkává , mají vysokou výživovou hodnotu a jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Díky vysokému obsahu vitamínu C , který je účinným antioxidantem, se jim říká ,, přírodní vitamín C''

Jujuby například ve srovnání s jablky obsahují 70- 80 krát více vitamínu C. Obsahují také množství vitamínů skupiny B, které podporují metabolismus a zlepšují stav pokožky a nehtů. Čínské datle jsou vynikajícím zdrojem železa, draslíku, hořčíku a vápníku. Jujuby obsahují 18 z 24 aminokyselin nezbytných pro správné fungování těla.

Nejpřínosnější složkou výtažků z čínské datle je adenosinmonofosfát, zkráceně cAMP. Tato sloučenina je činná v mezibuněčných impulsech a posiluje mezibuněčné signály. V lidském těle cAMP kromě jiného zrychluje komunikace nervového systému. To znamená, že dokáže zklidnit nervy a zlepšit kvalitu spánku.

Působení :

Látky obsažené v přípravku Datlový sirup mají širokou paletu působnosti :

- mobilizují přirozenou obranyschopnost těla

- tiší nervy, zlepšují kvalitu a délku spánku

- pozitivně ovlivňují zažívání

- pomáhají bojovat proti únavě

- Podle tradiční čínské medicíny výtažek z čínské datle podporuje proces buněčné regenerace, čistí krev a dodává jí živiny

- čínská medicína také věří, že čínské datle stimulují čchi, tedy tzv. vitální čchi našeho těla  a čchi žaludku a sleziny - to znamená, že reguluje fungování těchto orgánů.

Dávkování :

pro preventivní účely lze užívat jednu lahvičku denně. Trpíte li nespavostí, užívejte dvě lahvičky dvakrát denně, nejlépe ráno a večer. Obsah lahvičky rozpusťte ve 200 ml teplé vody.

syrop_fos_opis_pl_pop_nawa7j4_mipt6cy.jpg.268x268_q85_crop-1-.jpg

                         FOS Sirup

Tradiční čínská medicína věnuje značnou pozornost správnému fungování zažívacího traktu. Číňané věří, že právě ten je základem zdraví. Odtud pramení popularita doplňků, které zlepšují trávení. A mezi ně patří FOS Sirup.

Popis :

střevní mikroflóra má obrovský vliv na naše zdraví. Obsahuje jak prospěšné kmeny, tak kmeny, které mohou mít na naše tělo negativní vliv. Podle nejnovějších výzkumů obývá střevo 400 až 500 různých druhů mikrobů. Celkem váží masa lidských střevních bakterií mezi 1 až 1,5 kg. Složení střevní mikroflory je zásadní pro správné fungování celého těla.  Rovnováhu tohoto specifického ekosystému mohou narušit různé léky, stres nebo jednoduše stárnutí.

Zažívacímu traktu zdravého člověka dominují prospěšné probiotické bakterie ( Bifidobacterium a Lactobacillus). Starají se krom jiného o potlačování a omezování růstu 3kodlivých mikroorganismů, zmírňují intoleraci laktozy, působí proti alergiím, proti rakovinnému bujení a podporují imunitu, působí preventivně proti osteoporoze a proti zubnímu kazu.

Chceme - li  zvýšit populaci prospěšných bakterií v rámci střevní mikroflory, můžeme je doplnit fermentovanými mléčnými výrobky nebo farmaceutickými preparáty. Růst probiotických organismů podpoříme také tím, že do svého jídelníčku zahrneme prebiotika. To jsou nestravitelné potraviny podporující růst či aktivitu střevních bakterií, které prospívají zdraví svého hostitele. A podle čínské medicíny pevné zdraví začíná právě ve střevě.

Výhodou prebiotik je , že  se štěpí až v tlustém střevě a cesta předcházejícími částmi zažívajícího traktu jejich vlastnosti nijak neovlivní. Momentálně veškerá popsaná a průmyslově vyráběna prebiotika jsou sacharidy. Patří sem několik nestravitelných oligosacharidů ( NDO ) a některé polysacharidy.

Mezi probiotické polysacharidy patří inulin a některé druhy škrobů, které odolávají působení trávících enzymů. Mezi oligosacharidy s doloženými probiotickými vlastnostmi patří fruktooligosacharidy ( FOS) A právě z jejích vlastností vychází FOS Sirup.

Složky :

Fruktooligosacharidy  ( FOS ) mají méně kalorií a jsou méně sladké než sacharózy, proto nepřispívají ke vzniku zubních kazů. Navíc je kvasí prospěšné bakterie z rodů Bifidobacterium a Lactobacillus. Produkty metabolismu těchto bakterií vytvářejí nevhodné podmínky pro růst ,, špatných''  bakterií.

FOS se vyskytují v mnoha oblíbených druzích zeleniny, například v cibuli, v česneku či artyčoku, ale jejich množství obvykle nestačí na to, aby nějak viditelně podpořilo naše zdraví. Proto je třeba je doplňovat prostřednictvím přípravků.

Zahrneme - li FOS sirup do svého denního jídelníčku, zvýšíme počet bifidobakterií ve střevě ty se pak množí desetkrát až stokrát rychleji než před užíváním FOS sirupu. Tak FOS sirup reguluje stav bakteriální flory.

Působení :

Složky  obsažené v Tiens FOS sirupu : - zlepšují trávení

- stabilizují střevní mikroflóru po potížích trávícího systému

- zlepšují vstřebávání mnoha látek, jako je například vápník, hořčík, zinek a železo

- působí očistně tím, že s omezením počtu škodlivých bakterií ve střevě dojde i ke snížení genotoxických produktů jejich metabolismu.

- pomáhá udržet rovnováhu krevních tuků

- podporují přirozenou obranyschopnost těla

- pomáhají dosáhnout zdravé váhy

Dávkování:

Užívejte 1 - 2 sáčky denně. Můžete si jím například osladit jakýkoli druh nápoje, přidat jej k ovoci, ceráliím, čí do jogurtu

 

    

spirulina_opis_pl_pop_k0mjc9y_6rbbvfw.jpg.268x268_q85_crop-1-.jpg

                       Spirulina

Spirulina je výživový doplněk s širokým spektrem působností. Má vysoký obsah snadno vstřebatelného proteinu, vitamínů, minerálů a dalších látek nezbytných pro lidské tělo, což z něj dělá skvělou potravinu pro 21. století. Právě díky této jedinečné nutriční hodnotě spirulina obohacuje stravu astronautů.

Popis :

Spirulina se na zemi objevila poprvé zhruba před 3,5 miliardami let, je jednou z nejstarších forem života na zemi. Přirozeně žije v mělkých rybnících a jezerech s vysokým pH a vysokým obsahem soli - v Africe, Asii a jižní Americe. Tiens Spirulinu získáváme z jezera Cheng Hai v čínské provincii Jun¨-nan.

Biomasa těchto zelenomodrých kyanobakterií již dávno tvořila součást jídelníčku Aztéků i afrických kmenů žijících kolem Čadského jezera. Pro moderního západního člověka byla spirulina objevena v roce 1940 a od poloviny 60. let se jí intenzivně zabývají různé výzkumy. Proto tak dobře známe její složení, vysokou výživovou hodnotu a přínosy pro lidské zdraví.

Aktivní složky  :

Tento přípravek obsahuje výtažek z Arthrospira platensis - jednoho z druhů spiruliny. Až 55-70%spiruliny tvoří snadno stravitelný protein ( s obsahem všech exogenních aminokyselin, tedy takových které si tělo nedokáže vytvářet samo a které je tudíž nutno dodat v potravě). Spirulina navíc obsahuje četné polysacharidy ( glukosamin, glykogen), snadno vstřebatelné makro a prvky ( železo, fosfor, draslík, vápník, zinek, selen, chrom, měď), vitamíny ( C, D a E a skupiny B ), nenasycené mastné kyseliny ( GLA - kyselina gama- linolenová), pigmenty ( včetně karotenoidů, chlorofylu, xanthofylů a fykokyaninu).

Bylo vědecky prokázáno, že spirulina neobsahuje toxické látky, které produkují ostatní kyanobakterie.

Buněčné stěny spiruliny neobsahují celulózu, proto jsou všechny její složky snadno vstřebatelné ( mezi 85 - 95% ) - mnohem snáze než v případě živočišných či rostlinných proteinů.

Působení :

Léčivé vlastnosti spiruliny byly podrobeny nesmírně podrobným výzkumům a byly experimentálně dokázány. Konzumace spiruliny prospívá mnoha základním funkcím lidského těla :

- modré barvivo ( fykokianin), které nacházíme v Arthrospira platensis zvyšuje schopnost těla neutralizovat volné radikály ( přílišné množství volných radikálů oslabuje imunitu, zrychluje proces stárnutí a vytváří vhodné podmínky pro mnoho chronických chorob), podporuje přirozenou obranyschopnost těla, aktivitu cfykokyaninu podporují další přírodní antioxidanty, které se ve spirulině také nacházejí, jako například beta- karoten či esenciální mastná kyselina gama- linolenová ( GLA)

- posiluje celkovou tělesnou vytrvalosttím, že zvyšuje počet buněk vytvářejících protilátky

- pomáhá udržovat rovnováhu krevních lipidů

- další látka obsažená ve spirulině - chlorofyl- podporuje zdravou peristaltiku

- konzumace spiruliny pomáhá udržet zdravou váhu, zrychluje metabolismus a  brání hromadění tuků

- působí proti alergiím- ulevuje od příznaků senné rýmy a dalších alergií

- podporuje tvorbu krvinek v kostní dřeni

- zlepšuje rovnováhu střevní mikroflory

- přispívá k úlevě od gastrointestinálních obtíží

- jako zdroj snadno vstřebatelného železa dokáže jak předcházet anémii, tak účinně léčit anémii stávající

- zlepšuje schopnost regenerace pokožky a sliznic

- při použití v kosmetologii ji lidské tkáně velmi dobře vstřebávají, chemické složení její cytoplazmy je totiž podobné složení lidské plazmy, jako maska regeneruje, zpevňuje a omlazuje pokožku

- díky svému obsahu bohatému na živiny a příznivým vlastnostem je dokonalým potravinovým doplňkem pro vegetariány a vegany, pro starší osoby, rekonvalescenty a osoby , jejichž jídelníček obsahuje nízká množství bílkovin.

Dávkování :

doporučujeme dávkovat dvě kapsle třikrát denně.

 

 

 

 

-

 

 

 
 


Poslední fotografie


Mail list


Archiv

Kalendář
<< červen / 2018 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 25294
Měsíc: 868
Den: 18